Složení
Jaké ingredience používáme do Briut produktů?
Jsme názoru, že složení má být vždy jasné a přehledné pro všechny, a proto se nebojíme „jít s kůží na trh“, a představit Vám všechny použité ingredience a prospěšné mikroorganismy.
Ovesné, žitné a pšeničné vločky
jsou dobrým zdrojem sacharidů a vlákniny, včetně silné vlákniny beta-glykanů. Obsahují také více bílkovin a tuku než většina zrn. Ovesné vločky mají mnoho důležitých vitamínů, minerálů a antioxidačních rostlinných látek. Taktéž jsou bojovníkem proti vysokému krevnímu tlaku a cukrovce. Při pravidelné konzumací snižují cholesterol v krví.
Otruby pšeničné
jsou vhodné jako doplněk vlákniny, vitamínů, proteinů, tuků i minerálních látek. Pomáhají ke správné funkci trávícího traktu, vylučování škodlivin a snižují riziko některých závažných onemocnění.
Ořechy
a to především lískové, jsou dobrým zdrojem tuků, proteinů, vitaminu B1, B6 a minerálů (zejména vápníku, fosforu, hořčíku a manganu). Lískové oříšky, stejně jako jiné druhy ořechů, neobsahují prakticky žádný provitamin A (betakaroten) ani vitamin C.
Brusinky
mají vysoký podíl vitamínu A, E a C, železa, vápníku, draslíku a antioxidantů.
Rozinky sultana
jsou plné antioxidantů, jsou dobrým zdrojem energie, vitamínů i minerálních látek. Jsou zdrojem především sacharidů, obsahují však také bílkoviny a jsou dobrým zdrojem vlákniny. Mají pozitivní vliv na metabolismus a trávení.
Chia semínka
jsou dobrým zdrojem vlákniny, vápníku, zinku, železa, fosforu a magnézia, přispívají ke snížení cukru krví, neobsahuje lepek a je vhodný pro Celiaky. Jsou skvělá při redukci váhy.
Skořice
má skutečně mnoho pozitivních účinků, neboť obsahuje mnoho účinných látek. Kladně proto působí např. na zažívánía snižuje hladinu cholesterolu. Dále zabraňuje vzniku krevních sraženin (díky schopnosti ředit krev) a celkově pomáhá krevnímu oběhu. Kromě toho zvyšuje mozkovou aktivitu a má dezinfekční a antibiotické účinky. Zmínit musíme i pozitivní vliv na obranyschopnost organismu (imunitu) a její užívání se doporučuje i při nachlazení a chřipce.
Cukr
je přírodní složkou obsaženou v ovoci, a při jeho zpracování dochází k automatickému uvolňování. Je tedy taktéž nedílnou součástí produktu, ale vyjma tohoto přírodně získaného cukru z ovoce, žádný jiný cukr obsažen není.
Ovocná složka min. 20 %
(hrušky / jablka / ostružiny, maliny, černý a červený rybíz, Matcha) -> vitamíny i tělu potřebné látky se liší dle příchutě a použitého ovoce
Stévie sladká
je rostlina obsahující sladidlo necukerné povahy, má nulovou kalorickou hodnotu, nepřispívá k tvorbě zubního kazu, je vhodná i pro diabetiky, a zároveň má i své léčivé účinky.
Citrónový pektin
se používá jako přírodní zahušťovadlo bez chemie.
Voda
Mléko